Julepyntet Stavanger/ Christmas decorated Stavanger 2015

Selv om det ikke er hvit snø lyser julepynten nydelig i den mørke vinternatten i byen vår.

Even tough there is no white snow, the beautiful lights from the Christmasdecorations is making our town very nice in the dark winternights.
Noen av de som var med på turen.


Her står vi i en gammel pagode og får en dose gammel historie av guiden vår.


På en fin restaurant. Arthur (85) , Morten (28)  og Sven Emil (64)

 


Guiden vår, mr. Marius

Morten og Lisa, de to yngste i gruppa.


Ingrid og mannen fra Alta, Layla.


Lise og fru x

 


Festmiddag på hotellet siste kveld. Vi ble utkledd som kongelige, og Sven Emil og jeg var så " heldige" at vi ble konge og dronning og fikk sitte for oss selv under hele måltidet. ( vi syntes egentlig det var noe stort tull, men vi måtte jo late som det var veldig festlig!)
Mekongdeltaetl

Mekongdeltaet regnes som det mest fruktbare området i Vietnam. Her bor og arbeider menneskene av det som finnes i naturen. Rismarker og fruktdyrking, fisk og skalldyr er bare noe. Den store vannveien deler seg i mange sideveier før den renner ut i havet.
Det er et rikt biologisk mangfold. Båtene frakter varene, og her handles det frukt og grønt. Sett med våre øyne ser det veldig primitivt ut å bo slik, noe overflod har de ikke. Men kanskje de er lykkelige likevel?

Nyter en båttur i sval vind.Elefantørefisk.

Her demonstreres hvordan man ruller fiskekjøtt og grønnsaker inn i spiselig rispapir. Det blir som en slags myk "vårrull."


På besøk hos en lokal familie. Her fikk vi servert elefantørefisk, som lever i deltaet utenfor. Det smakte godt, og kjøttet var hvitt og nøytralt i smaken.Her leves livet på og i vannet.
Her trengs ingen tørketrommel!

 

 

 

 

 

 

 

Saigon

Tidligere ble denne byen kalt Ho Che Minh city, men Vietnameserne selv foretrekker Saigon."det høres så flott og romantisk ut" strålte vår guide når han snakket om denne byen som han selv bodde i . Det var tydelig at han var både stolt og glad i byen sin. Denne byen har 12 millioner innbyggere, og 4 millioner scootere. Traffikkbildet er mildest talt kaotisk. Det er med hjertet i halsen vi prøver å krysse gaten, ingen stopper for fotgjengere. Noen få steder var det traffikklys, men bare bilene, som er i mindretall, stoppet for rødt lys. Scooterne durte videre, og noen tok snarveien opp på fortauet hvis det var for stor kø. Det var altså temmelig stressende å ta seg fram i denne byen. Det ble ikke bedre av at fortauene var okkupert av parkerte scootere.Offisielt er det 13000 dødsulykker i året i Vietnam, og 100000 skadde i traffikken. Byen er en havneby, og det var her amerikanerne hadde hovedbase under krigen. Ellers ser man flotte, høye og moderne bygninger skyte til værs, side om side med fattigdom og slum. Det virker som renovasjon er helt fraværende, det flyter av boss. Og i følge vår guide foregår hvitvasking av penger både her og der. Det er kommunisme med kapitalisme i en merkelig blanding.

 Posthuset, en fin gammel bygning fra slutten av 1800-tallet inspirert av fransk byggestil.
 Detalj fra posthuset.
 Opraen. 
 Ho Chi Minh statuen.
 Notre Dam Cathedralen.