hits

Blogg

Zumba på stranden

Zumba på stranden

Kommunen Pilar de la Horadada har et veldig godt tilbud når det gjelder aktiviteter på stranda i Mil Palmeras. Her er gratis grupper med taiChi, yoga og zumba for alle to ganger per uke. Instruktørene er profesjonelle og hyggelige, timene veldig inspirerende og kjekke å delta på. I tillegg har de svømmegrupper, lekegrupper på uliike nivå og sikkert annet som jeg ennå ikke vet om. Jeg har vært med på yoga, zumba og taiChi til nå. De holder på hele året unntatt juni, juli og august.

På plass i Mil Palmeras

På plass i Mil Palmeras

Leiligheten vår sett fra siden. Den ligger i 3. Etasje og har nydelig utsikt fra den store terrassen på framsiden.

Foreløpig er det lite møbler og mye kaos. Heldigvis er jeg gift med en "handyman" som ikke vegrer seg mot å gå i gang med flate pakker og monteringsanvisninger.

Utsikten fra terrassen. Her blir det fint å sitte når vi får møbler på plass.

Spania mars 2018

Spania mars 2018

Vi er på Costa Blanca for å overta vår nyanskaffede leilighet. Vi er veldig spente. Akkurat nå har vi sjekket inn på hotel Montepiedra i Campoamor hvor vi skal sove i natt. Flyreisen gikk knirkefritt. Vi har leid en ny fil bil, og nå sitter vi og venter på at kokkene skal komme seg på jobb. De har siesta. Vi er sultne, men det hjelper litt med brød, oliven og pils. Det er koselig å være her i Campoamor! Pinjetrær og fuglesang, behagelig temperatur, men absolutt "off season".

Restaurant Fishbowl

Haukelifjell i vinterdrakt

På grensen mellom øst og vest, ved inngangsporten til Hardangervidda og tusen meter over havet ligger fantastiske Haukelifjell med turisthytta Haukeliseter som «rosinen i pølsa». Et nydelig sted, gammelt og fint med koselige oppholdsrom og solid norsk mat av gode råvarer. Her får du viltgryte og ekte bondesmør. Her får du lokale, kortreiste råvarer, både i menyene og som du kan kjøpe med deg hjem. Noe av det de serverer er økologisk and fra Holte gård i Drangedal, chevre ost fra Haukeli meieri, hvit geitost, spekemat fra fjellgarden Hovden og flatbrød fra Øyfjell. Også fjellørret og røye kan du smake på her. Et opphold her kan anbefales! Skiterrenget er flott. Du kan gå opp på fjelltopper eller holde deg nede i dalen. Terrenget er storslått uansett.

Thailand

Thailand er et nydelig ferieland. Vi har vært flere steder, fra nord til sør. Her er noen feriebilder fra Phuket .

Dette hotellet lå nydelig til litt utenfor sentrum i Patong. Her står vi på felles terrasse.

Kalima resort & spa.

Nydelig svømmebasseng! Det ser ut som det går i ett med horisonten i havet, men ligger egentlig høyt oppe i en skråning.

Favorittplassen vår.

Tatt fra leiligheten vår. Hadde eget jaccusi også!

IndoChine Resort &villas.

Dette er litt av anlegget hvor vi bodde.

Bildet tatt fra en av terrassene. Det er mange trapper og nivåer her. Det var flest unge mennesker på dette hotellet, særlig asiatiske.

God mat på de enkle , små stedene langs havet.

Ikke brukbar strand her, men hotellet hadde gratis transport til den nærliggende Patongstranden.

Sjømat, ferskt og godt.

Rause drikker!

Her kan du få gode lunchretter.

Fersk, grilla fisk og annen sjømat.

Patongstranden

Nå har myndighetene fjernet alle solsengen på stranden. Da er det litt av hvert annet å se.

Ute og spiser med gode venner.

Fikk hele stekepannen på bordet. Det smakte fortreffelig!

Nydelige Maria.

Fra det gamle trehotellet midt i Patong. Her vil vi bo en gang.

Hotellet heter Royal Phawadee.

Fantastiske møbler her.

Offer til Buddha. Det ser vi over alt. Religionen her er en måte å leve på, og går inn i dagliglivet til menneskene. Ved å dele mat og drikke får man god karma, tror de. Buddhisme er en fredelig religion.

Patongstranden uten solsenger.

Det kan regne her også. Og veldig kraftig. Men de tørker fort opp igjen.

Krabi stranden, myk og nydelig sand, krystallklart vann.

Våre gode skreddere i Patong, Galaxy tailor, Danny og Maria.

Anbefales. Thaimassasje på kjøpesenteret i Patong. Vi gikk nesten hver dag.

Fra en av gatene i Patong. Kan ikke være lett å være el montør her, med dette virvaret av ledninger.

Ikke lett å velge her!

Hengeplanter!

Vanlig transport for turister.

Surfer på telefonen.

Nydelig vannplante🏖

Hoy An- en liten perle i Vietnam

Denne lille byen har en lang historie. Den ble ikke bombet under krigen, som så mange andre byer ble, og en finner derfor mange eldgamle bygninger her. Tidligere var det et livlig handelsted, nå er det mange typiske kinesiske butikkhus med bolighus i andre etasje og butikk i første. Også franskmenn og japanere har satt sitt preg på denne byen i flere hundre år. Nå finnes det kunsthåndverkere og skreddere her, blant annet. Her er de spesialister på å sy silkeklær, så det er vel verd å benytte anledningen her! Det er mange finfine restauranter her. Menyene er sjelden på engelsk, så man får virkelig en følelse av å være i Vietnam. Velger du en "set menu" får du smake på litt an hvert. Denne byen står på UNESCOs verdensarvliste.

 

 

 

 

 

 

 

Vietnam

 

Litt av hvert som får plass på en scooter!

 

Flotte damer i parken. Stilte villig opp til fotografering.

 

  

Butikken min

 

Var hun ikke fin? Sikkert eldgammel,  men fin.

 

 

 Ung familie på tur. Ikke gamle karen denne babyen! Mens nordmenn er født med ski på beina, sies det, så er vietnamesere født med scooter!

Hanoi, det reneste kaos i millionbyen

 Hanoi er Vietnams hovedstad, og ligger langt mot nord. Det er en eldgammel millionby som ikke ligner på noe jeg har sett før. Trafikken er helt vill. Det reneste kaos. Alle har scootere, og de kjører rundt med dem helt fullasta av folk og varer. Ingen følger trafikkreglene. Det var trafikklys, ja, men hvis de ikke gidder vente på grønt lys tar de gjerne en sving opp på fortauet for å komme først i køen. Det var helt vilt! Skal man prøve å krysse gaten er det bare å gå, gå, gå, for all del ikke stopp når du ser scooteren komme mot deg. De er mestere i smidighet. Men det føles unektelig ganske nifst ut.

På dette hotellet bodde vi et par netter. Det var faktisk fint, med god standard, men omgivelsene ser ikke akkurat innbydende ut etter vår standard.

Rett utenfor hotellet vårt sitter de og skyller grisetarmer! Æsj! Men for dem er det helt naturlig å spise og lage mat på gaten.

Scooteren lastes opp med varer som skal selges på gaten. Det er utrolig mye de klarer å frakte med seg.

Her er vi på sightseeingtur rundt omkring med rickshaw, eller sykkel. Det var kjekt!

Vi var en lydhør gruppe norske turister som hørte på guiden vår. Han var kunnskapsrik og hyggelig, og snakket godt forståelig engelsk.

Religiøs handling i tempelet. Tenner røkelse og fremsier bønner.

Lang kø av turister som vil inn i Ho Chi Minh mausoleet hvor den store kommunistlederen ligger gravlagt. Han var revolusjonær statsleder og president i landet, og døde i 1969. De som kom for å se ham var kledd i sine fineste festklær. Det var en høytidsdag for dem, og mange hadde reist langt. De sto gjerne timesvis i kø. Vi gjorde ikke det.

Noen gifter seg i dag!

Vinter i Stavanger

Vinter i Stavanger

Breiavannet i Stavanger sentrum. Julepynten i trærne henger en stund ut i januar.

Plutselig ble det "julekortstemning" utenfor huset mitt en natt i januar. Hele landskapet skiftet utseende. Det ble fantastisk fint.

Snøvinter i Vannassen.

Vinter i Vannassen.

Fint turområde i Vannassen for små og store.

Ikkje greitt å væra foggel i dag....is på Vannassen

Is på vannet

Den gamle siloen til Skretting er pyntet med vinterlys som del av et prosjekt i bydelen Hillevåg. Det ser flott ut, og skifter farge hele natten.

Fra Bergen til Kirkenes med ms Finnmarken

Hurtigruta Bergen-Kirkenes

Ms Finnmarken er et av de nyeste og fineste av hurtigrutens skip som går langs norskekysten. Det har både svømmebasseng og boblebad på dekk. God og varm temperatur. Det var herlig å kunne bade mens vi gikk over Vestfjorden. Mange av gjestene benyttet seg av dette tilbudet, både sent og tidlig. Den flotte skulpturen er laget av Nico Widerberg. Ombord på denne båten var folk fra mange forskjellige land: Norge, Sverige, Tyskland, England, Sveits og Danmark for det meste. Aldersmessig stor variasjon, både barnefamilier, unge og godt voksne. Først av alt er det en reise for folk som vil se landet vårt og naturen, interesserer seg for historie og geografi. Fotografere. Passer ikke så godt for små barn. Men hurtigruta er også kystbefolkningens transport og hovednerve som går til avsideliggende steder hver dag hele året. For oss turister er det en sann fornøyelse å få tilbringe en uke eller to ombord i et skip med orginalkunst på veggene og fantastisk mat tre ganger til dagen. Neste gang vil jeg ta sørgående rute for å få med de stedene jeg fikk glipp av om natten. Jeg har samlet noen bilder og tekst for å huske dette og kunne se tilbake på det selv. Håper også at andre kan bli inspirert og like det. Kanskje du får lyst å ta en tur?

Vakkert landskap nordover fra Bergen. Vi er nå rett sør for Ålesund, Herøy/Torvik.

Industri og arbeisplasser er det også her i all idyllen.

Blikkstille vann.

Vi er i området Ålesund, Måløy, Geiranger og Molde. Her er virkelig vakkert!

Ålesund, fin by med mange bygninger i jugendstil.

Geirangerfjorden er en perle og en turistattraksjon med besøk av mange internasjonale cruiseskip. Det var fint at turen vår gikk helt inn i denne fjorden. Det er bare om sommeren de gjør det.

Det ble et flere timer langt stopp i Trondheim. Det passet fint. For der har jeg ikke vært. Vi ruslet rundt på egen hånd og så Nidarosdomen. Det var marked og Olavsfestdagene.

Hva med et strikket sjal av brennenesle? Det brukte de før i tiden, før lin ble vanlig i Norge. Planten er sterk. Fint var det!

Ms Finnmarken på kaien i Trondheim.

Nå seiler vi videre nordover mot Rørvik. Kjeungskjær fyr og Fosenhalvøya. Det er tusenvis av skjær i Frohavet. Inne på fastlandet har det i århundrene vært kombinasjon av jordbruk og fiske som er typisk for kystsamfunnene i Norge. De dro ofte langt avsted med fiskebåtene i sesongene, gjerne helt til Lofoten i robåt! Ikke kunne de svømme, og ikke hadde de redningsvest. Det var nok ganske tøfft liv. Og det var om vinteren de fisket torsk.

Været var fantastisk. Vi kunne sitte ute på dekk nesten på hele turen nordover.

Vi passerer Folda Nord for Trondheim. Trangt sund.

Nydelig solnedgang i kveld.

Nattmat på dekk. Servering av rømmegrøt.

Det er bare nydelig ute.

For et flott land vi har! Vi må ta godt vare på det, og ikke ødelegge naturen.

Hestmannen markerer Polarsirkelen.

Når du har passert Polarsirkelen kan du bli "døpt". Du får en skvett kaldt vann nedover ryggen! Så en liten skarp drink og skriftlig bevis på at du har gjort det. Litt moro nå man ha.😁

Her går båten som tar med de av passasjerene som vil se Svartisen, som er den nest største isbreen i Norge. De blir kjørt i buss til Bodø etterpå,  og kommer ombord igjen der.

Ms Midnattsol på vei sørover.

Mektige fjell

Maten ombord er av ypperste klasse! De bruker kortreist, lokale råvarer og tilberedes på helt fantastisk måte. Noe av det beste jeg har smakt, ren nytelse hver dag😃

Ferske reker fra havet utenfor Lyngsalpene, laks fra Skjervøy. Ishavsrøye, reinsdyr, tjukkmelkspudding med bær fra Røros, økologisk blåskjellsuppe og mye mer. Bare maten alene er nesten verd turen.

Nå har vi kommer til Svolvær  i Lofoten.

Her var det mange spreke passasjerer som gikk i land. De skulle på tur i de mektige fjellene.

Fantastiske Trollfjorden, 2 km lang og bare 100 m bred. Stupbratte fjell rett ned i fjorden. Det kan virke som man kjører rett i fjellveggen, men kapteinen klarer å manøvrere skipet ut igjen av dette sundet! Vi fortsetter i fantastiske Raftesund, et trangt 20 km langt sund som baner seg vei gjennom fjellveggen mellom Hinnøya og Vesterålen. Noen av tindene går 1000 m rett opp i lufta! Her kan man nesten ta i fjellveggen som stuper loddrett ned i fjorden.

Tåke. Været og naturen forandrer seg. Vi er langt mot nord.Tromsø, Skjervøy, Harstad.

Havøysund. Her det værhardt. Det er fisk som gjelder her.

Fraktes ut i verden. Havøysund har broforbindelse til fastlandet.

I områdene rundt Skjervøy fanges laks. De har Lerøy fabrikken, og en avtale om å levere fersk laks til fiskemarkedet i Tokyo innen 24 timer etter at den er fanget. Sendes i spesialfly fra Tromsø.

Finnkjerka, steinformasjon inn til Kjøllefjord , som er et fiskevær. Kommunen Lebesby har 1400 innbyggere. Inne i fjorden er verdens nordligste bjørkeskog. Nå legger vi merke til at det blir mer og mer goldt og øde, og lite trær.

Dette er Honningsvåg. Det er utgangspunkt for tur til Polarsirkelen. Siden vi har vært der før, brukte vi tiden til å se oss om i det lille stedet.

Denne kirken var den eneste som sto igjen etter at tyskerne hadde satt fyr på hele stedet under krigen. De ranet det som var av verdier inni kirken før de stakk sørover.Hele Finnmark satte de i brann. Alle ble tvangsevakuert. Nå har imidlertid to sølvbegere med inskripsjonen "Honningsvåg kirke 1939" dukket opp hos en kunst og antikvitetshandler i Marseille. En antikvitetshandler fra Ålesund kjøpte disse og forærte dem til Honningsvåg kirke. Gjett om gleden var stor?

Fiskevær. Tror det er Kjøllefjord.

Tørke fisk

Nå er vi i Berlevåg.

Bølgebryter i Berlevåg. Ser du folka?

Berlevåg

Vi har vinkekonkurranse mot     ms Nordkapp som er på vei sørover. Vi vant! Musikk og baluba!😁

Mange kjekke folk ombord som jeg kom i snakk med.

Ms Nordkapp.

Siste stopp på turen var Kirkenes, hvor vi tok fly hjem. Vi fikk dessverre ikke anledning til å gå rundt i byen denne gang. Sist vi var her gjorde det inntrykk at gateskiltene sto både på norsk og russisk. Denne byen var faktisk den i Europa som ble mest bombet i krigen etter Berlin. Dette har vært en helt fantastisk uke med mange opplevelser! Inntrykkene har vært så mange. Det var aldeles nydelig på Helgelandskysten, men også Lofoten, Geiranger og mange andre steder. Finnmark er interessant. Noen steder lurer man på hvordan folk egentlig har det på de øde stedene. Det er fælt å tenke på hvordan det var under krigen når hele befolkningen i Finnmark ble tvangsevakuert. Det ble trangt om plassen i Tromsø og Trondheim. Hele Finnmark ble nedbrent, og folk mistet alt!😢 Jeg har fått stor forståelse for hvor viktig det er at man kan gjøre det levelig for folk i hele landet vårt, støtte fiskenæring og ta vare på Lofoten slik at naturressursene ikke blir ødelagt av oljeboring. Lofoten er et fantastisk " matfat", fisk er den nye oljen. Jeg mener at det er viktig å kunne drive jordbruk i hele landet vårt, for det å produsere mat er kjempeviktig. Vi har råd til å opprettholde små bosteder! Vi bor i verdens vakreste land!😃🍎

Telefonkiosken i Honningsvåg var det fremdeles liv i.😁

Nordover langs Norskekysten

Reisen startet i Stavanger med båt til Bergen. Der er planen å ta Hurtigruten videre til Kirkenes.

Boknafjorden og "sletta" er kjent for urolig sjø og bølger, men i dag var det blikkstille. Det var en fornøyelse å sitte ved vinduet og nyte synet av holmer og skjær, selv om det var noe tåke.

Her på "sletta" i Hordaland skjedde det tragiske forliset med "Sleipner" som gikk på skjæret i mørk vinternatt i november 1999. Sytten mennesker druknet. Selv om det var nær land, var det mørkt og kraftig uvær, så mye gikk galt.

Å reise med båt er herlig avslappende. Særlig når en har funnet seg en god plass med sjøutsikt!👍😃

Bergen😃
Nå er vi turister i denne byen. Det er mye å se på her, og god atmosfære. Masse liv og utenlandske turister. Mange kommer nok med cruisebåtene.

Skjønne Skjernøy

Skjønne Skjernøy

Skjernøy er Norges sydligste bebodde øy. I dag bor det ca. 300 innbyggere der. De fleste jobber i olje, industri eller som sjøfolk. Før i tiden var det fiske og gårdsbruk som var hovedaktiviteten. Når øya fikk fastlandsforbindelse med bro i 1964 ble det mange flere som bosatte seg der enn før. "Hadde vi ikke hatt broforbindelse ville det bare vært pensjonister og sauer her," sies det.

Rossnes er en halvøy som du kommer til hvis du går over en smal og 110 m lang hengebru. Her er eldste bosetning. På 1700-tallet brant tre gårder ned og bare låven sto igjen. Når bygningene ble reist igjen fikk de pålegg om å bygge nærmere sjøen. Nå bor det fem familier her.

En av beboeren har et familiested som har vært i 7 generasjoner.

Roseidyll ved inngangen. Her tar man bare på hus og hage, og det er veldig hyggelig å gå tur her.

Hos KrabbeSverre får du kjøpt levende krabber!

Turstien på det sørligste punktet går gjennom et naturskjønt friluftsområde med både myrull og vannliljer. Det er også en lun båthavn og badested. Turen er ca. 3 km lang i ulent terreng.

Dagens tur langs stranden.

Tur fra Mil Palmeras til Campoamor.

Det går fint an å gå fra leiligheten vår langs stranden til Campoamor. Det  er en fin og akkurat passe lang tur for oss. Deler avv turen går på stranden, og det er litt trapper, så denne turen passer ikke å sykle. Det er veldig fint å sette seg ned på restauranten Monte Piedro og ta en forfriskning, eller kanskje lunch, før en gir seg i vei tilbake.

Dette blir kanskje en av mine favorittrestauranter. Perfekt beliggenhet i båthavna i Campoamor.

Langs strandpromenaden i Campoamor

Langs strandpromenaden i Campoamor.

I kveld gikk vi tur langs stranden på Campoamor til Cabo Roig. Vi hadde aldri vært der, og var derfor nysgjerrige på å finne ut hvordan det så ut der. Vi ble positivt overrasket, det var flott. Deilige dufter fra blomstrende busker og salt sjø. Temperaturen var 28 grader klokka ni om kvelden, så det var ganske behagelig.

Her bor man bra med stranden rett nedenfor. Flott beplantet i skråningen, og fine keramiske fliser.

Dette så ut til å være en fin restaurant med en perfekt beliggenhet. Hit må vi tilbake!😎🍨🍷🍗

Kjekt for store og små på stranden.⛵🇪🇸😁

Ferie på Playa Flamenca

Ferie på Playa Flamenca

På vei til stranden går vi forbi mange flotte villaer med praktfulle hager. Det er på denne siden av veien det er best å bo.

Costa Blanca i juni

Costa Blanca i juni.

I kveld nyter vi ferske sjøkreps med godt tilbehør på takterrassen i huset som vi leier. Dette er den beste plassen, svalt og luftig, men nokså tungvint med alle trappene opp og med. Særlig hvis du skal spise her oppe. Men siden det ikke er noen bedre terrasse her, blir det her jeg sitter mest. Selv om solen har forsvunnet, og klokka går mot åtte, føles det fremdeles behagelig  sitte lettkledd her oppe.

Solnedgangen er flott i kveld også.😌

Solnedgang

Ekstra flott og rød himmel i kveld.

Solnedgang

Stranden i Mil Palmeras

Det var mange folk på stranden i dag, en vanlig fredag i begynnelsen av juni. Her er det fint å være!☀😍

Gatebilder fra Kraków

Gatebilder fra Krakow

Litt av den gamle bymuren.

Hestene står alltid klar til å frakte turister rundt.

Påskepynt på torget

På torget

Ingen problem å få tak i alkohol døgnet rundt!

Butikk med kosebamser.

Se de lekre elgkakene!

Må være en drømmebutikk for små barn!

Nydelig blomsterpyntet butikk i gamlebyen.

Såpebobler!

Kunst på torvet

Spise i Kraków

Italienske restauranter er populært her. De serverer virkelig god mat også. Var på "La grande mamma" som ligger på selve "torget". Det var et perfekt sted med perfekt mat og service. Pizza med tynn, sprø bunn og mye godt oppå, og meget god husets rødvin. Rimelig. Når du har betalt får du en brun papirpose med småkaker i med hjem. Koselig!

Aqua & vino hadde også veldig god mat. Ligger i en sidegate ned fra torget.

Spise i Krakow

Andre spisesteder finnes også hvor du forsyner deg selv fra all slags varme og kalde delikatesser.

Kirker

Kirker i Krakow

Mariakirken i Kraków er noe av det fineste jeg har sett. Den må være Europas vakreste. På utsiden rager den høyt og majestetisk, og er lett gjenkjennelig med sine to tårn i ulike høyder. Hver time spilles en trompetsolo fra et av tårnene. Men det som utpeker seg med denne kirken er alt det vakre på innsiden, fargene spesielt. Se selv!

Denne katedralen ligger i det jødiske kvartalet og er helt fantastisk. Det lukter skikkelig gammelt, og blinker i gull og ornamenter over alt.

Krakow

Krakow

Nap nap cafe. Tøft interiør, opprinnelig en gammel stall. Vårt første møte med polsk lunch. Det smakte godt. En suppe og en slags gulasj. Sterkt og smakfullt.

Taket er buet, med gamle mursteiner. Lampeskjermene er blikkbokser, gamle, med tekst.

San Juan

Stranden i San Juan

Gate i San Juan

Skateparken nær stranden.

Playa san Juan

Siden vi liker Alicante så godt, ønsket vi å finne hvordan det var på nærmeste strandsted.. vi bodde på hotel i Playa san 

Juan, som ligger en kort kjøretur fra sentrum i Alicante. Det viste seg å være en bred, lang flott sandstrand, og tett i tett med hoteller og blokker med leiligheter. Ikke så veldig koselig egentlig. Tviler på om jeg reiser tilbake dit.

Calpe i september.

Costa Blancs i september.

Calpe i "den blå timen". Nydelig på strandpromenaden.

Fine fiskerestauranter i havnen. Hummer, fersk sjømat, fisk, paella. Nam!

Koselig restaurant på strandpromenaden.

Calpeklippen. En dag vil jeg gå opp på toppen! Tror jeg.

Drømmeleilighet!

Det bygges stort i Calpe!

Bugnende bouganvilablomster. Nydelig.

Calpeklippen og strandpromenaden.

Hva skal vi velge til middag i dag?

16.10.2016

Costa Blanca I September.

Hvor kunne vi tenke oss å tilbringe mer tid i Spania fremover? Dette var litt av hensikten med vår reise. Vi leide hus, hadde bil og sykkel til disposisjon så vi kom oss mye rundt omkring. Vi var også i kontakt med norsk megler som viste oss mange boliger. Vi hadde NESTEN kjøpt, men ombestemte oss i siste liten. Vi fant ut at vi ville leie i stede for å eie. 

Stedet hvor vi bodde het Torre de Horadada, ligger sør for Torrevieja og var en ordentlig spøkelsesby. Helt utdødd med tomme hus. Så det vil vi ikke mer. Steder vi likte oss var Mil Palmera og Calpe.Stranden på Goudamar var veldig flott!

 

Stavanger

Stavanger

Kongeskipet er på besøk i byen i dag. Det er 25 år siden kongen ble konge, og i den forbindelse tar de en tur med kongeskipet. Det var arrangert stor folkefest i byen i dag, med forskjellige artister. Blant annet idolvinner Marius Samuelsen fra Stavanger.

Stavanger i dag

Stavanger

Cruise til Hellas og Tyrkia


Santorini
 Kunst på Mykonos


Kunst på Mykonos
Mykonos, vakkert!

Reisen startet i Pireus, Athen hvor vi gikk ombord i det flotte cruiseskipet Equinox fra Celebrity cruises. Vi var sammen med venner og venners venner, til sammen 11 personer. Vi hadde en kjempeflott tur, og levde i sus og dus en hel uke. Lugar 2103 var perfekt på dekk 12, med kort vei til bassengene og soldekk. I Pireus tok vi den åpne toetasjers sightseeingbussen som ventet oss rett ved skipet. Det var et godt valg, vi fikk et godt overblikk over Pireus og deler av Athen. Gikk av ved Acropolis og fikk se dette underverket. Neste dag gikk til Santoroni. Der tok vi kabelbanen opp, og gikk til fots ned igjen sammen med eslene. Bratt og flott! Videre gikk reisen til Rhodos, som vi opplevde som noe slitt , videre til Mykones, som var litt av en "juvel". Nydelig! Så kom vi til hyggelige Kusadasi. Mange tok turen til ruinene i oldtidsbyen Efesus. Der har vi vært, så vi ruslet heller rundt i byen på shopping. Jeg kjøpte en fin gullring, og en blå skinnveske, skinnsandaler og noen presanger. Her er det mye fint, men husk å prute! Tyrkerne er åpne, smilende og herlige folk, synes jeg. Men noen kan oppleve dem som pågående og masete når det gjelder handel. Det gjelder å lære seg "reglene". Jeg begynner aldri å forhandle om prisen hvis jeg ikke har lyst å kjøpe varen. Men hvis prisen blir for høy er det selvsagt lov å gå uten å kjøpe. Veldig ofte blir vi enige. Så var skipet en dag til sjøs, før vi ankom Istanbul, som var siste stopp. Der dro vi rett til flyplassen. Fin tur hjem med fantastiske Turkish air med kjempegod service, mat og drikke. Her følger noen bilder fra turen

 Equinox fra Celebrity cruises.PireusSantoriniSantorini 

Stavanger

Stavanger en aprilkveld. Det blomstrer ikke ennå, men stemningsfullt og fint er det i byen vår.

Breiavannet, en perle midt i byen.

Tyrkia

Antalya, byen ved havet, full av liv og kontraster. Gamlebyen med tusen år gammel historie, fine Ottomanske bygninger, smale gater, bugnende bougainvila, smilende, vennlige mennesker som ønsker deg velkommen og som mer enn gjerne slår av en prat. Det er så hyggelig å være gjest i gamlebyen!


Her ved Hadrians port, like innenfor en av inngangene til gamlebyen Kaleici.


En av mange skulpturer i byen.


Morsom skulptur, originalt ved minibanken.Denne moderne skulpturen inne i gamlebyen er plassert ved havet. Stilig, ikke sant?


På stranden i Antalya.


Midt i gamlebyen finnes det en liten privat sandstrand. Her står jeg på restauranten. Så går man ned trappetrinn som fører til parasoller, solsenger og en fin liten strand. Her liker jeg meg!
Havnen i Kaleici.


Her bodde vi en uke.


Gatebilde fra gamlebyen.


Han sitter fra morgen til sene kvelden og reparerer gamle tepper. Kelim, tradisjonell mønster vev fra Tyrkia.


Det er kjekt å handle i Tyrkia!


Krydder og te. Det du ikke finner her skal du lete lenge etter.


Litt for enhver smak!

Det finnes mange slike nydelige steder i Antalya!

Maten er nydelig selv på den enkleste cafe. Tunfisksalat og Efes, deilig lunchrett ute i hagen.


Ummm...ferske fikener til frokost på White garden. Ikke uvanlig.


Mat for meg!


Frokost på White garden. Nydelig sted, synd at rommene ikke er like gode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julepyntet Stavanger/ Christmas decorated Stavanger 2015

Selv om det ikke er hvit snø lyser julepynten nydelig i den mørke vinternatten i byen vår.

Even tough there is no white snow, the beautiful lights from the Christmasdecorations is making our town very nice in the dark winternights.
Noen av de som var med på turen.


Her står vi i en gammel pagode og får en dose gammel historie av guiden vår.


På en fin restaurant. Arthur (85) , Morten (28)  og Sven Emil (64)

 


Guiden vår, mr. Marius

Morten og Lisa, de to yngste i gruppa.


Ingrid og mannen fra Alta, Layla.


Lise og fru x

 


Festmiddag på hotellet siste kveld. Vi ble utkledd som kongelige, og Sven Emil og jeg var så " heldige" at vi ble konge og dronning og fikk sitte for oss selv under hele måltidet. ( vi syntes egentlig det var noe stort tull, men vi måtte jo late som det var veldig festlig!)
Mekongdeltaetl

Mekongdeltaet regnes som det mest fruktbare området i Vietnam. Her bor og arbeider menneskene av det som finnes i naturen. Rismarker og fruktdyrking, fisk og skalldyr er bare noe. Den store vannveien deler seg i mange sideveier før den renner ut i havet.
Det er et rikt biologisk mangfold. Båtene frakter varene, og her handles det frukt og grønt. Sett med våre øyne ser det veldig primitivt ut å bo slik, noe overflod har de ikke. Men kanskje de er lykkelige likevel?

Nyter en båttur i sval vind.Elefantørefisk.

Her demonstreres hvordan man ruller fiskekjøtt og grønnsaker inn i spiselig rispapir. Det blir som en slags myk "vårrull."


På besøk hos en lokal familie. Her fikk vi servert elefantørefisk, som lever i deltaet utenfor. Det smakte godt, og kjøttet var hvitt og nøytralt i smaken.Her leves livet på og i vannet.
Her trengs ingen tørketrommel!

 

 

 

 

 

 

 

Saigon

Tidligere ble denne byen kalt Ho Che Minh city, men Vietnameserne selv foretrekker Saigon."det høres så flott og romantisk ut" strålte vår guide når han snakket om denne byen som han selv bodde i . Det var tydelig at han var både stolt og glad i byen sin. Denne byen har 12 millioner innbyggere, og 4 millioner scootere. Traffikkbildet er mildest talt kaotisk. Det er med hjertet i halsen vi prøver å krysse gaten, ingen stopper for fotgjengere. Noen få steder var det traffikklys, men bare bilene, som er i mindretall, stoppet for rødt lys. Scooterne durte videre, og noen tok snarveien opp på fortauet hvis det var for stor kø. Det var altså temmelig stressende å ta seg fram i denne byen. Det ble ikke bedre av at fortauene var okkupert av parkerte scootere.Offisielt er det 13000 dødsulykker i året i Vietnam, og 100000 skadde i traffikken. Byen er en havneby, og det var her amerikanerne hadde hovedbase under krigen. Ellers ser man flotte, høye og moderne bygninger skyte til værs, side om side med fattigdom og slum. Det virker som renovasjon er helt fraværende, det flyter av boss. Og i følge vår guide foregår hvitvasking av penger både her og der. Det er kommunisme med kapitalisme i en merkelig blanding.

 Posthuset, en fin gammel bygning fra slutten av 1800-tallet inspirert av fransk byggestil.
 Detalj fra posthuset.
 Opraen. 
 Ho Chi Minh statuen.
 Notre Dam Cathedralen.Chu Chi tunnellene.

Vi har besøkt de beryktede tunnellene nordvest for Ho Chi Minh. Vietcong soldatene hadde et helt samfunn under bakken. Her levde soldatene under Vietnamkrigen. Det var mer enn 250 km lange tunneller i flere etasjer, og de hadde plasser å spise, sloss , sykestue og møtes. De som ville fikk krype ned i deler av tunnellsystemet. "Det var trangere og værre enn jeg hadde trodd", var noen av kommentarene. Og tunnellene er utvidet for turistene, så det må ha vært veldig trangt å leve der nede. Men på den måten kunne de angripe Ho Chi Minh og forsvinne fort. Noen soldater fra Australia oppdaget tunnellsystemet, og prøve på mange forskjellige måter å ødelegge det og angripe fienden, men uten å lykkes.
Det var temmelig trangt!En tunnellnedgang, utvidet for turister.


Tunnellnedgang.Mr. Marius forteller for oss.Nedgang til tunnellen, tilrettelagt for turister.Det var flere som ville prøve deler av tunnellen.


Torill har gått i tunnellen!


Her lages sandalene i gummi fra gamle bildekk. Han klarer å lage 8 par sandaler hver dag, men det var hardt å skjære i dette materialet.
Fottøy som egnet seg godt til formålet i dette terrenget, kalt Ho Chi Minh sandaler i alle størrelser.Demonstrasjon av grusomme feller for fienden.


Clapping trap. Tvunget til å gå ned i trappen, sim klappet sammen og hadde lange pigger.


Grusomme, utspekulerte feller. Når fienden sto fast i fellene, som hadde pigger og skadet dem voldsomt, kom de andre amerikanske soldatene for å hjelpe dem. Vietcong soldatene kunne dermed lett drepe mange på en gang.

  

 

 

 

 

 

 

 

Gatebilder, fullasta scootere, et helt vanlig syn.

Vi er i Ho Chi Minh byen, eller Saigon som innbyggerne foretrekker å kalle den. Det er en by med 12 millioner innbyggere, og 4 millioner scootere. Det er helt vanlig å frakte hele familien på dem,  helt ned til de minste babyer og bestemor. Også husdyr, møbler, mat og lignende ser vi hver dag. Det er ikke påbudt med hjelm, og guiden vår, som er vietnameser, fortalte oss at myndihetene sier at det ikke er bra for små barn å bruke hjelm. Det kan skade nakken deres som ikke er ferdig utvokst! Men nesten alle ser ut til å bruke munnbind. Det er en voldsom eksos og forurensning her! Så kan en lure: Er det mange trafikkulykker her når det vrimler og trafikkbildet er kaotisk? Svaret er JA! altfor mange! Det er med hjertet i halsen vi prøver å krysse gatene her. Hvis det lysregulert kan en ikke stole på at alle stopper for rødt. Hvis detikke er lys må en bare ta en sjanse! Huff, helt forferdelig

.

Flyttelass
Å frakte ballonger på scooter, no problem!
Ser du ungen foran?
Mor har hentet i barnehagen. Ikke gamle karen denne nei!
Hoi An- Danang-Hue.

Vi har kjørt nord mot keiserbyen Hue, og stoppet ved skulpturbyen Danang og Marble mountains. Her er noen bilder derfra.Oppover fjellet bar det. Fantastiske huler med religiøse symboler.


Ppppppppp


Her kan du kjøpe figurer i marmor. Hvem kjøper disse? lurte vi på. De var ganske kostbare.

 

 

På hotell Palm Garden Resort i Hoi An


Kjekk badevakt som var på plass fra morgen til kveld. Jeg glemte mine dyre uunnværlige solbriller på stranden en kveld. De hadde lagt der hele natten. Neste morgen fant han den, og leverte de i resepsjonen. Jeg ble kjempeglad!

Her er det godt å slappe av! Privat strand med egen vakt som passer på at du har nok tørre badehåndklær. 

nydelig bassengområde.


Fantastisk å bade i Stillehavet i 27 grader! Herlige bølger, myk sand og helt rent vann.

Privat strand med gode solsenger og naturparasoller. Lifeguiden kom med puuter og håndklær så snart han så oss på stranda. Det var fint å slippe mas fra selgere. Deilig å slappe av her, og ikke minst bade et hav på minst 27 grader!


Bungalov med perfekt beliggenhet!

Det lever opp til navnet sitt, dette hotellet. En fantastisk velstelt hage, her ligger de og luker hele dagen! Ikke et ugress har sjanse til å vokse her.

 

Fotbad utenfor inngangen. Øse er en halv kokusnøtt. Praktisk å skylle av seg de siste sandrestene når en kommer fra stranden og skal inn.


Dette paret gifter seg i dag.På spisestedet rett over gata. God mat og hyggelig sted.


 

 

 

 

Båttur i Halong Bay

Halong Bay er et område i Nord Vietnam som består av 1960 øyer, de fleste av kalkstein. De stikker opp av havet som små "paddehatter". Vi var på båttur rundt i området, og kravlet inn i to av grottene. De var helt fantastiske inni, med "dryppsteiner", og opplyste av lys i mange farger. På en av øyene var det mange ville aper som kravlet overalt og slengte seg i greinene. De var nysgjerrige på oss turister som lå i båt like utenfor øya. Et morsomt syn! En helt spesiell opplevelse.

 
grottene i Halong bay.På mange av øyene i Halong Bay er det grotter man kan klatre inn i.I den største et det 15 m opp , den er belyst i mange farger, og det er murt gangveier og trapper som gjør det lett å klatre omkring.  Denne er regnet som et av verdens underverk, natulig skapt gjennom hundrevis av år.

 

Tretusen kalksteinfjell, som paddehatter i sjøen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.11.2015


Det kan blåse godt i Sør-Kinahavet! Men temperaturen er god, over 27 grader.

Fredag på hotelletI dag har vi bestemt oss for å bare være her på hotellet å slappe av i hagen og på stranda. Hotellet ligger 4 km utenfor Hoi An, og hotellbussen kjører oss til faste tider, men det er godt å bare slappe av litt i fred og ro også. Her er rolig og vakkert. Utenom hotellet er det noen enkle spisesteder, og noen som tilbyr massasje. Maten er fin-fin på de enkle stedene også, som rege, men ikke alltid. Vi har funnet vår favoritt.

Parti fra stranden. Havet er minst 27 grader. Det er bare nydelig.

 

Hver dag ble denne søte fruktkorgen fylt opp med forskjellig frukt. Dette er litchy, en søt, myk og saftig frukt, med stein inni.

 

 Vakre vannliljer rett utenfor terassen.

 Utrolig flott bassengområde.


Deilig og avlappende på stranden.

 

 

Intrykk fra Hoi An.p

Denne lille byen er en liten perle. Den har en lang historie, var et gammelt handelssenter, og ble ikke bombet under krigen. Kinesrere, Japanere og Franskmenn har satt preg på denne byen i flere hundre år .Det er mange typiske kinesiske butikkhus, med butikk i første etasje og bolig i andre. I mange av husene finnes det kunsthåndverkere og skreddere. Hvis du vil ha sydd klær i silke er det her du skal gjøre det. Det er trange smug og koselige restauranter / serveringssteder. Byen står på UNESCOs liste over verdensarv. Selv om det er mange turister her, opplever jeg likevel å være i Vietnam blant de innfødte. Her finnes ingen turistmenyer på engelsk. Nesten.Og nesten bare Vietnamesisk mat. Kjøper du en "set menu" får du smake på litt av hvert.

 

fargerike lamper.

J
Denne mannen skjærer ut små finerbiter i tre som han limer sammen til fine motiver.

Fint pyntet i gatene i gamlebyen.Nydelige kunstbroderier!
Røkelse for helligdom. Guiden vår forteller om gammel historie.

 


Turister i sykkeltaxi / rickshaw


Lykter til salgs. Make a wish!


Folkelig på markedet!


På markedet er kan du gjøre gode kjøp.


Du trenger ikke gå sulten herfra.
Denne kvinnen tilbød oss en rotur på elva.


Barna leker ute om kveldene.


Fargerike, flotte lamper.


Kvinne som koker mat.


Den japanske broen, et gammelt kjennemerke i byen.


Butikk og kafe. Hundene er med!


Typisk vietnamesiske bærekurver.


Mor som henter barna på skolen.


Og mor som henter i barnehagen. De får tidlig venne seg til moped her!

 

 


 På markedet.


 


 Fantastisk fargeprakt med alle lampene som lyste i mørket. Her er vi på markedet.


Besøk på arbeidssenter for handicappede

I nærheten av Hoi An ligger er stort senter hvor ungdom med et eller annet handikapp arbeider med håndversfag. De lager de nydeligste produkter i broderier, klær, lakkarbeider, smykker og mye

annet.Varene er til salgs. Dette senteret er støttet av myndighetene.

14.11.2015

r
Vi er ute i Hanoi og kjører rikshaw. Det var litt av et kaos i trafikken, scootere og biler kjempet om plassen, og syklisten snirklet seg fram. En helt spesiell opplevelse og en fin måte å studere folkelivet i byen.

14.11.2015
Vasker tarmer, tilbereder mat utenfor hotellet vårt. Ser ikke særlig fristende ut, men her utnyttes alt av mat. "Vi spiser alt på dyret", som guiden vår sa.

14.11.2015


Vi bodde på dette hotellet i Hanoi. Ikke akkurat så fint naboskap! Men det var midt i gamlebyen. Og hotellet var fint inni.

 Her lages og spises maten på gaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietnam fra nord til sør.

Vi har startet på en spennende reise rundt i Vietnam. Dette landet er noe ukjent for oss.Nå skal det bli spennende å oppdage mer om land, folk, kultur og historie. Vi er på gruppereise med en vietnamesisk guide som skal ta oss med fra nord til sør. Vi har booket inn på hotell Boss legend, som ligger midt i gamlebyen i Hanoi. I denne byen bor  det seks millioner mennesker, og det er minst tre millioner mopeder. Hotellet er fint og moderne, men utenfor er det et yrende folkeliv, rent kaos kan man nesten si.Folk sitter ute på fortauet på lave "barnestoler" i plast, spiser og drikker mens de snakker med hverandre. Noen får klippet håret, barn leker, mange lager mat som de selger, og tusenvis av overfylte mopeder fyker vrimler uten særlig system. Er det for store køer i gaten, tar  de gjerne snarveien opp på fortauet! Hvis det ikke allerede er fylt av parkerte mopeder. Det var ikke like lett å komme fram for oss som var fotgjengere!

På vei ut til båten som skal frakte oss på tur på Parfumefloden.
Slik malte og "pyntet"de båtene for å skremme krokodillene.Sven Emil ville finne ut hvor tungt det er å bære.

Denne mannen tar seg en blund på scooteren sin.


Ute på gata foregår det meste.
Utrolig hva de klarer å laste på sykkelen sin!

På restaurant i Hoi An.
 

 

 

 

Smilets land

Thailand kalles smilets land med rette. Vennligere folk skal du lete lenge etter. Hyggelige, hjelpsomme og vakre. Den thailandske maten er smakfull og lekker. Strendene er mange og flotte, temperaturen behagelig. Vi besøkte Krabi området og Patong beach. Her er noen bilder derfra.

Surinam beach, ekstra myk sand og naturskjønt.

Patong beachsurinam, her får man kjøpt deilig lunch, sprøstekte vårruller, frityrstekte reker, fruktjuicer og mye mer.


Vanlig transport i Thailand. Og selvfølgelig må hun sjekke mobilen....
 

Alicante, byen ved havet.Utsikt mot stranden, havnen og gamlebyen.

 

 

Skulptur utenfor tyrefektermuseet i byen.

Flott park midt i byen.

 

 

 

 

 


Her står vi oppe på borgen og ser ut over byen og stranden/ havnen i Alicante. Gamlebyen ligger like nedenfor.


Det finnes mange slike praktfulle, gamle trær i denne byen. Fantastisk at de har tatt vare på dem. De er med på å skape et hyggelig miljø i byen,


Deilig, friskpressa appelsinjuice er ikke vanskelig å få kjøpt her i byen.Gammel, koselig karusell for barna.På den nydelige strandpromenaden. Tusenvis av små keramikkfliser er lagt i mosaikk og et bølgemønster som skal symbolisere havet utenfor. Det er plassert godt med flyttbare stoler for dem som vil sitte ned og hvile seg eller prate uten å måtte kjøpe noe. Det er veldig hyggelig, og miljøskapende.Deilig strand midt i byen!

De har tenkt på barna også.Fascinerende med kunstskulptur ute i vannet synes jeg.Det kryr av koselige uterestauranter i byen. Her i gamlebyen.

GamlebyenGamlebyen. Her kan du leie rom.
Utsikt fra borgen. Til høyre ligger tyrefekterarena. Der finnes også et tyrefektermuseum, mest for spesielt interesserte.

Her har vi en liten hvilepause på "torget" utenfor den store mathallen. Mannen ved siden av meg er en skulptur av en berømt kunstner.

Borgen.Detalj på den gamle santa Maria kirken.Vi venter på matservering. Hyggelig å spise ute blant folk.Det er så velstelt og fint i denne byen at det er en fornøyelse!

, Stavanger

Pensjonert lærer, reiser ofte med mannen. Liker både å "nyte livet under palmene", til bølgeskvulp, og guida turer med kultur og historiske innslag. Vi startet med å kjøre Europa rundt i bil. Nå benytter vi oss mest av fly. Cruise synes vi også er helt topp, spesielt å krysse Atlanterhavet! Ellers har vi reist mest i Asia. Jeg satser på at det blir mange fler reiser framover!

Kategorier